Wednesday 22 February 2012

KELAS KEK KONTINENTAL DAN KELAS DONUT

Kelas kek kontinental akan diadakan pada:

Tarikh: 25hb Feb 2012
Masa : 10.00 pagi - 4.00 petang
Yuran: RM200.00
Bilangan Peserta: Maximum 3 orang sahaja

Kelas ini masih ada kekosongan

Kelas Kek Kontinental separa hands on..  Kek yang akan dipelajari ialah:

1. Tiramisu
2. Kek Ice Cream.

Separa hands on di sini bermaksud, sekiranya ada 3 orang peserta, 2 set kek untuk setiap jenis kek telah disediakan oleh saya.Di dalam kelas hanya sebiji kek untuk setiap jenis kek akan ditunjuk ajar cara mengadun hingga siap dibakar. Ini adalah untuk menjimatkan masa. Setiap peserta akan mendapat 3 biji kek bersize 8"  yang perlu disiapkan untuk dibawa balik. Proses penyiapan kek ini adalah sepenuhnya hands on.
Sekiranya hanya ada seorang peserta, kek akan disediakan semasa kelas.





Tiramisu - kek jenis chocolate sponge yang gebu dan lembut dilapisi dengan cheese dan aroma kopi tapi cheesenya tidaklah heavy seperti red velvet.

Kek Ice Cream- keknya chiffon cake yang gebu. Ice creamnya pula ice cream yang di buat sendiri disaluti dengan fresh cream . Ada beberap flavor yang boleh dipilih iaitu coffee, chocolate, vanila, strawberry, raspberry dan markisa.




KELAS DONUT
Tarikh: 26hb Feb 2012
Masa : 10.00 pagi hingga 2.00 petang
Yuran: RM100 seorang
Bilangan Peserta: Maximum 4 orang sahaja.
Perhatian: Kelas ini akan menunjuk ajar cara-cara membancuh dan menguli donut sehingga mendapat gonut yang gebu dan lembut. Kelembutan donut boleh bertahan selama 2 hari.

Kelas telah ditempah oleh:
-Mimi dari Seremban
-Liz dari BBB
- ( 2 kekosongan lagi)

Kelas Donut. Donut yang di ajar ialah donut :
1. Donut gula
2.Donut coklat
3. Donut dengan filling strawberry dan blueberry
4. Donut ball berinti kaya dan kacang merah
5. Donut sosej.



Aneka Donut

Donut ball dan donut sosej

No comments:

Post a Comment