Tuesday, 8 April 2014

JADUAL KELAS BULAN APRIL 2014

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, akhirnya dapur saya siap juga setelah menunggu sekian lama. Kelas yang saya jadualkan pada bulan Mac yang lepas tak dapat dilaksanakan kerana dapur tak siap lagi. Okey ini jadual bulan April bagi siapa yang berminat nak belajar dengan saya.

Jadual kelas seperti di bawah:-

Tarikh :   12hb Apr 2014

Subjek:  Kelas Brownies Kukus Lapis Cheese
Masa  : 10.00 pagi hingga 12.00 tengahari
Yuran : RM80.00 seorang
Tempat : N0 14, Jalan 5C/9, Seksyen 5 , BBB




Tarikh: 12hb Apr 2014

Subjek: Creamy cream puffs n eclairs dan Jappanese crispy cream puffs
Jenis Kelas: Semi Hands On
Masa: 2.30 petang hingga 5.30 petang
Yuran : RM120 seorang
Tempat: : N0 14, Jalan 5C/9, Seksyen 5 , BBB



Tarikh: 13hb Apr 2014

Subjek: TART NENAS GULUNG
Jenis kelas: Semi hands on
Masa : 10pagi hingga 2 petang
Yuran: RM70 seorang
Jumlah Peserta: Sekurang2nya 4 orang
Tempat: : N0 14, Jalan 5C/9, Seksyen 5 , BBB




Tarikh 26 dan 27hb Apr tak pasti lagi samada dapat buat kelas atau tidak. Nanti saya update kemudian.

Tarikh: 17, 21, 22, 24, 28 dan 29hb Apr 2014
Open to PERSONAL CLASS.
Sesiapa berminat untuk belajar apa2 jenis kek dan pastri bleh hubungi saya. dan book tarikh ini.
Min: 2 subjek
Untuk booking class bolehlah hubungi saya , Nor Hayati Ibrahim di 0122733214.

Thursday, 6 March 2014

JADUAL KELAS BULAN MARCH 2014.

Assalamualaikum.

Saya betul-betul sedih tengok rumah saya yang masih tak siap2 lagi walaupun sekarang dahnak masuk  minggu kedua bulan March 2014. Dijanjikan minggu pertama bulan March akan siap. Oleh yang demikian saya tak berani nak buat jadual kelas utuk 2 minggu pertama bulan 3. In shaa Allah saya akan buat kelas pada minggu cuti sekolah nanti..

Jadual kelas seperti di bawah:-

Tarikh :   25hb Mac 2014

Subjek:  Kelas Brownies Kukus Lapis Cheese
Masa  : 10.00 pagi hingga 12.00 tengahari
Yuran : RM80.00 seorang
Tempat : N0 14, Jalan 5C/9, Seksyen 5 , BBB




Tarikh: 25hb Mac 2014

Subjek: Creamy cream puffs n eclairs dan Jappanese crispy cream puffs
Masa: 2.30 petang hingga 5.30 petang
Yuran : RM120 seorang
Tempat: : N0 14, Jalan 5C/9, Seksyen 5 , BBB



Tarikh: 26hb Mac 2014

Subjek: Rainbow cake with cream cheese frosting
Jenis kelas: Semi hands on
Masa : 10pagi hingga 2 petang
Yuran: RM80 seorang
Jumlah peserta : 4 orang
Setiap peserta akan mendapat 1/4 biji kek bersize 9 inci.
Tempat: : N0 14, Jalan 5C/9, Seksyen 5 , BBB


Rainbow Cake With Cream Cheese Frosting

Tarikh: 27hb March 2014

Open to PERSONAL CLASS.
Sesiapa berminat untuk belajar apa2 jenis kek dan pastri boleh hubungi saya. dan book tarikh ini.
Min: 2 subjek

Tarikh: 28hb March 2014

Open to PERSONAL CLASS.
Sesiapa berminat untuk belajar apa2 jenis kek dan pastri bleh hubungi saya. dan book tarikh ini.
Min: 2 subjek

Tarikh lain saya akan update kemudian.

Untuk booking class bolehlah hubungi saya , Nor Hayati Ibrahim di 0122733214.

Wednesday, 5 March 2014

FAST SALE UNTUK 8HB MARCH 2014

FAST SALE untuk esok(Jumaat 8hb March 2014):

1. Chocholate Red Velvet Dessert Box( 4 inci x 4 inci) - RM 15/Box
Chocolate red velvet dessert box ada 4 lapis:
a.Lapis pertama - red velvet cake
b.lapis kedua - Cappuchino cream
c. lapis ketiga - Cream cheese filling
d. lapis keempat - Chocolate Ganache

Kek ini rasanya tak berapa manis dan tak muak dimakan. Memang yummy!! Jom cuba...






2. Brownies Kukus lapis cheese- RM10/10pcs dan rm15/16pcs
Brownies yang moist dan tak berapa manis ini juga sungguh enak!






Self pick up di seksyen 5 Bandar Baru Bangi. Pembelian melebihi 4 kotak, penghantaran percuma sekitar Bdr Baru Bangi.

Untuk order boleh call/sms 0122733214

PRODUK-PRODUK TERBARU DAMIRA BAKERY

Assalamualaikum,

Ingin memperkenalkan beberapa produk terbaru Damira Bakery.


BROWNIES KUKUS LAPIS CHEESE

Brownies yang moist dan tak manis sangat ini membuatkan mulut anda tak berhenti mengunyah. Sedar tak sedar dah tinggal separuh!

1 box 10 X 10 inci = RM55


CHOCOLATE RED VELVET DESSERT BOX (4 X 4 INCI)

Ada 4 lapisan. Lapisan pertama red velvet cake, lapisan kedua cappuchino cream, lapisan ketiga cream cheese filling dan lapisan keempat coklat ganache. Kek ini tak berapa manis dan tak muak. Nyaman dimakan sejuk.

1BOX = RM15.00



BENOFFEE PIE TART

Makan shellnya aje dah sedap sangat, inikan pula kalau dimakan dengan isinya sekali...yummy!
Shellnya tak sama dengan shell cheesetart. Aroma pisang dan toffee caramel memang meyelerakan!

16PCS =RM27.00


BANANA WALNUT SALTED CARAMEL WITH CREAM CHEESE

Kek ini juga tidak kurang lazatnya. Kek butter pisang yang moist memang kena digandingkan dengan cream cheese dan butterscoth/salted caramel.

1 bekas = RM18.00

Sunday, 9 February 2014

CERITA DARI DAMIRA BAKERY

Assalamualaikum Semua.

Apa khabar? Saya rasa ada juga yang rajin buka blog saya ni tapi hampa sebab dah lama tak berupdate. Hidup lagi ke Damira Bakery ini? Alhamdulillah, Damira Bakery masih beroperasi macam biasa dan kadangkala tak menang tangan nak menyiapkan semua tempahan. Saya bersyukur dengan rezeki yang Allah limpahkan kerana produk2 saya makin meluas penerimaannya. Yang paling saya suka ialah recommendation atau iklan dari mulut ke mulut. Ramai yang feedback puas hati dengan produk2 saya dari segi presentation dan juga rasa. Sekiranya ada yang rasa produk saya tidak memuaskan sila jangan malu untuk feedback. Saya terbuka menerima teguran atau komen demi meningkatkan lagi mutu produk saya.

Saya sedih sebenarnya kerana gambar-gambar tempahan dari bulan Julai 2013 hingga December 2013 yang saya save dalam laptop tak dapat diselamatkan kerana hard disk rosak. Gambar2 tu pula tak sempat lagi update dalam blog. Huhu nak menangis rasanya. Itulah, lain kali jangan peram gambar lama2!!!

Ramai juga yang bertanya, Akak dah tak buat kelas lagi ke? Bila jadual nak keluar? Untuk pengetahuan semua, buat sementara ini kelas terpaksa ditangguhkan kerana dapur saya tengah diubahsuai. Dari akhir December hingga sekarang baru 60 ke 70% siap. Faham2 ajelah kalau ubahsuai dapur tu, semua barang kat area dapur tu terpaksa dipindahkan ke ruang tamu. Huhu memang tak ada ruang untuk kelas. Tempahan saya masih terima lagi cuma masa operasi memecahkan dapur hari tu, saya stop seminggu kerana takut berhabuk.Kini saya terima tempahan semula. Harap2 kerja2 ubahsuai dapur ini siap akhir bulan Feb 2014. In shaa Allah dalam masa terdekat saya akan keluarkan jadual kelas bulan Mac 2014.

Tuesday, 17 December 2013

TEMPAHAN JULAI 2013

Assalamualaikum,

Lama sungguh saya biarkan rumah saya ni bersawang. Asyik update kat fb aje. Punyalah lama saya perap gambar2 tempahan sampai dah tak ingat siapa yang order. Nak check balik kat buku tempahan malas. Jadi tengok gambar aje ya tanpa penerangan siapa yang order.

Blueberry Marble Cheese Brownies

Cream Puffs

Pandan Layer Cake tempahan cikgu Lyn

Pandan Layer Cake

Blueberry Marble Cheese Brownies

Carrot Walnut dengan cream cheese frosting

Murtabak cracker

Oreo Brownies

Red Velvet

Tuesday, 22 October 2013

GAMBAR-GAMBAR TEMPAHAN BULAN JUN 2913

Assalamualaikum,

Maaf ya kerana menghimpunkan gambar2 terlalu lama. Tak sompek makcik nak update selalu. Bilo ado maso baru update .

Red Velvet tempahan dari laila untuk majlis pertunangan adiknya. Request nak tulis sendiri.
 

4 kotak cheesetart  tempahan dari Nasyrah

Blackforest cake tempahan dari Sya

Russian Black n White tempahan Nasyrah
 
 
 
 11 kotak chocolate oreo brownies tempahan dari Rina. Ini bukan kali pertama tapi dah banyak kali tempah brownies yang sama.

Tempahan dari Wawa  untuk majlis pertunangan Fairus dan Azlina

1000pcs chocolate moist cup cake tempahan Mariyam

Rainbow cake tempahan Ustazah Ashmat
 

Cream puff tempahan Ustazah Farah

Cik Mahes dari MARDI tempah carrot walnut cake dgn topping cheese, red velvet cake dan strawberry cheese cake

Pn Habibah tempah kek carrot walnut dan 4 biji kek buah kukus tapi kek buah kukus tu tak sempat ambik gambar.

Zalina dari Shah Alam tempah red velvet dan 2 biji kek lagi.

Blueberry marble cheese browniese dengan kuantiti cheese yang double dan dalam cheese letak blueberry fruit filling permintaan Zalina dari Shah Alam
 
 
Zalina juga turut menempah Double Indulgence Chocolate Cake. Zalina kalau tempah kek memang selalunya 3 biji terus baru berbaloi datang pick up dari Shah Alam ke Bangi.

 
Red velvet ditempah oleh Nadia untuk majlis makan2 di rumah makciknya. Dapat SMS dari Nadia, " kak ...Sedap Sangat....Ramai Puji...Terima Kasih"
 
 
 
Blueberry Cheese cake.  Tempahan dari Cikgu Roslina Hasan
 
Red velvet ini juga tempahan dari Cikgu Roslina. Dua orang anaknya sambut birthday serentak

 
 
Snowy Cheese Cake tempahan cikgu Khadijah.